virtuaali.vayla.fi


Voidaksesi käyttää virtuaali.vayla.fi sivustoa ulkoverkon kautta, tulee sinulla olla:

Päätelaite

Suosittelemme asentamaan Citrix Workspace sovelluksen ennen palvelun käyttöä. Jos Workspace sovelluksen asennus ei ole mahdollista, on palvelua mahdollista käyttää myös HTML5 tuetulla selaimella. Silloin kuitenkaan kaikki vastaavat toiminnallisuudet eivät ole käytettävissä.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Palveluun kirjautumiseen vaaditaan kaksivaiheinen tunnistautuminen. Salasanan lisäksi tarvitset kertakäyttöisen numerosarjan, joka luodaan puhelimesi authenticator-sovelluksella. Sovellus tulee asentaa ennen kuin otat kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöön. Voit käyttää esimerkiksi seuraavia authenticator sovelluksia:

Kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönotto

Tunnistus rekisteröidään ja otetaan käyttöön mobiililaitteella, useimmiten älypuhelimella:

 1. Varmista että valitsemassasi älylaitteessa on valmiiksi asennettuna authenticator sovellus ennen kuin jatkat eteenpäin.
 2. Avaa https://virtuaali.vayla.fi/manageotp selaimellasi (sinun tulisi nähdä "Enroll new token using your mobile device" kirjautumistietojen alla).
 3. Kirjaudu sisään käyttäen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Jos tämä on ensimäinen kerta kun olet ottamassa käyttöön kaksivaiheista tunnistusta, jatka eteenpäin ohjeen mukaisesti. Jos sinulla on jo käytössä kaksivaiheinen tunnistus ja olet rekisteröimässä toista laitetta tai authenticator sovellusta, tulee sinun ensin syöttää numerosarja aiemmin rekisteröimästäsi authenticator sovelluksesta.
 4. Valitse "+ Add Device":
 5. Lisää valitsemasi nimi laitteellesi (vältä erikoismerkkejä, tämän tarkoitus on vain helpottaa tunnistamaan laitteesi, jos sinun tarvitsee jatkossa lisätä uusi laite) ja valitse "Go"
 6. Seuraavassa ikkunassa näet QR koodin. Avaa puhelimestasi Authenticator sovellus ja skannaa koodi. Sovellus saattaa kysyä kameran käyttöoikeutta.

  ⓘ QR koodi on näkyvissä 3 minuuttia!

 7. Kun QR koodi on onnistuneesti luettu ja määrittely tehty mobiililaitteella, valitse "Done".
 8. Tämän jälkeen näet laitteesi alasvetovalikosta ja voit valita "Test", kun painat "Test" näet ikkunan johon voit syöttää muuttuvan numerosarjan authenticator sovelluksestasi ja painaa "Go" varmistaaksesi että authenticator sovellus toimii oikein:
 9. Rekisteröinti on nyt valmis ja kaksivaiheinen tunnistus käytössä.
 10. Ohje palveluun kirjautumiseen löytyy: Kirjautuminen palveluun

ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä Väyläviraston ulkoisten käyttäjien Citrix tukipalveluun: 0295343450


^-- Palaa ylös


Terveisin,
- Väylävirasto IT